Accountmanager banket - Almere

Bacu is een industriële brood- en banketbakkerij die levert door het gehele land. Dagelijks leveren onze gedreven vakmensen een topprestatie door consumenten te voorzien van een breed assortiment smaakvolle producten. Bacu Bakkerij te Uden is een echt familiebedrijf dat eind 1963 is opgericht en de organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen en een informele werksfeer. Per 1 januari 2022 hebben wij Hema-bakkerijen overgenomen en we zijn hiermee de grootste banketbakkerij van Nederland. Voor deze separate businessunit (genaamd Bacu Almere) zijn we op zoek naar:

 

Accountmanager banket - Almere

Deze nieuwe functie is ontstaan als gevolg van de voorgenoemde verzelfstandiging. Vind jij het leuk om de transitie naar klant-leverancier relatie te begeleiden en ben je dol op gebak? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

 

Doelstelling van de functie

Als accountmanager concentreer jij je volledig op het onderhouden en uitbouwen van de relatie met onze key klant Hema. Voor deze retailer levert Bacu het volledige assortiment banket, wat een zeer aanzienlijke omzetverantwoordelijkheid met zich meebrengt. Jij weet wat de trends en ontwikkeling-en zijn binnen banket en weet dit te vertalen naar de klant en het assortiment. Samen met de klant vertaal je deze kansen naar nieuwe producten en innovaties en zorg je voor een up to date seizoensgebonden assortiment.

Intern neem je de lead om draagvlak te borgen voor alle gemaakte klantafspraken. Jij zorgt dat het hele team meegaat in alle stappen die nodig zijn om het beste assortiment te ontwikkelen, van productontwikkeling tot kostprijs en de uitvoering. Ook coördineer je de afspraken tussen verschillende afdelingen.

Als accountmanager weet je de positie van Bacu blijvend te verankeren en draag je mede zorg dat Bacu voldoet aan de gestelde levervoorwaarden. Jij onderhandelt op product en niet op tender. Dit biedt kansen om de meerwaarde op productniveau te benadrukken en goed in te spelen op de specifieke wensen vanuit je account. Daarbij stel jij je klant- en servicegericht op, maar houd je de eigen doelen – en omzet en marges – scherp in de gaten.

Positie in de organisatie

De accountmanager is lid van het OT van Bacu Almere en werkt actief samen met het commerciële team in Uden, verantwoordelijk voor de andere key klant van Bacu. Je rapporteert aan de commercieel directeur en werkt nauw samen met het operations team. Je standplaats is Almere maar we spreken je ook regelmatig in Uden en natuurlijk zit je regelmatig bij de klant.

Profiel/competenties

Naast vakinhoudelijke kennis en ervaring spelen ook persoonlijke kwaliteiten een rol. De belangrijkste competenties voor de kandidaat in deze functie zijn:

 • Ondernemerschap en commercieel denken
 • Overtuigingskracht en impact
 • Flexibel en servicegerichte instelling
 • Resultaat- en kwaliteitsgerichtheid

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO-opleiding, ervaring in de food sector en je hebt meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent van nature een oplossingsgerichte verbinder die communicatief en projectmatig ijzersterk is;
 • Je houdt ervan zelf je analyses en presentaties te maken om de klant te overtuigen van je plannen;
 • Je bent een teamspeler en je werkt graag samen met je collega’s in cross-functionele teams.

Wat kan jij van ons verwachten?

 • Een hele leuke rol in een bedrijf waar heel veel kan en mag en waar groei en innovatie aan de orde van de dag is;
 • Een goede werksfeer binnen de gehele organisatie waar vooral informeel met elkaar omgegaan wordt en het familiegevoel hoog in het vaandel staat;
 • Wij zullen je niet alleen voorzien van lekker gebak, je ontvangt natuurlijk een marktconform salaris.

Denk je dat deze functie bij jou past? En zou je graag het team binnen BACU willen komen versterken? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

 

 

 

Functietitel:
Accountmanager banket - Almere
Werkdagen:
maandag t/m vrijdag
Werkuren:
40
Locatie:
Almere
Solliciteren

Bak
Jij er
al iets
van?

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem dan contact met ons op doormiddel van het formulier.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.